Søk

NORGES MØTEPLASS FOR FOILENTUSIASTER

Wingfoil Guide: Velg Riktig Utstyr

Slingshot Slingwing

I år er det mange som har lyst til å prøve den nye wingfoil-sporten. For å hjelpe deg å velge riktig utstyr har vi nå laget en guide hvor vi går gjennom alle aspekter rundt valg av wing, brett og foil til wingfoiling. Dette vil forhåpentligvis gi deg svar på alle spørsmålene du måtte ha vedrørende wingfoilutstyr. Hvis ikke er det bare å ta kontakt og spørre oss!

 

1- VELG DIN WING

 

Før du kjøper en wing (eller vinge), må det tas hensyn til en rekke design og ytelsesfunksjoner. I fjor var det lettere å ta et valg blant de 5-6 merkene som var tilgjengelige på markedet, men de ble veldig fort utsolgt da wingfoil ble veldig fort populært.

 

I år er problemet et helt annet: Det er mulig å skaffe seg en vinge hos de fleste leverandører. Derimot har valget av modeller blitt mer komplisert, da det er et bredt utvalg av merker og størrelser tilgjengelig.

 

Vi vil prøve å hjelpe deg med å ta det riktige valget, med tanke på følgende kriterier: størrelse, modell (håndtak eller bom) og design. Men først, la oss se hvordan en vinge er satt sammen.

 

Slingshot slingwing hard handles

 

·         HVORDAN ER VINGEN SATT SAMMEN

 

En wing til wingfoil er et slags hybridkonsept mellom en oppblåsbar kite og et vindsurfseil. Det er en «leading edge» som kan enten være stiv eller oppblåsbar, og som gir vingen sin stive form. Stive winger har vært på markedet i mange år, mens de nye oppblåsbare vingene ble først lansert i 2019.

 

Vingene med håndtak er veldig enkle og raske å rigge opp, takket være bruken av en enkel ventil (såkalt «one pump») for å blåse opp hele strukturen på en gang. Vingen er dermed klar til bruk på mindre enn 3 minutter. Modeller med bom har et ekstra element å sette opp: Du må først sette bommen på plass og deretter blåse opp vingen. Men det lille plusset med bommen er at det muliggjør justeringen av hvor flat eller hul vingen skal være, noe som ikke kan gjøres med oppblåsbare modeller.

 

På modeller med håndtak tilbyr noen merker forskjellige posisjoner. Noen håndtak mer komfortable enn andre. Noen vinger har myke PVC-vinduer midt i vingen. Vi skal forklare fordelene og ulempene med disse senere.

 

Slingshot Manticore v1

 

Det er også viktig å se på forsterkningene i kantene, som er forskjellige fra merke til merke, spesielt i vingens ører eller i «leading edge». Det er enkelt å skade vingen når man rigger opp og ned, og gode forsterkninger er viktig for å forlenge vingens levetid, selv om det gjør vingen noe tyngre.

 

Vingene leveres vanligvis med en leash, en viktig sikkerhetsline som forbinder vingen til håndleddet. Mange har også et lite reparasjonssett og en monteringsguide. Pumpen kommer generelt som tilleggsutstyr (da noen allerede har en pumpe fra før, det er samme type pumpe som for kiter).

 

Sjekk våre wingfoil pakker !

 

 

·         HVILKEN WING-STØRRELSE SKAL DU VELGE?

 

Dette er et av de første spørsmålene som kommer opp. I dag er de fleste vingemodellene tilgjengelige i størrelser mellom 3 og 7 m2 , men noen merker tilbyr størrelser opp til 9 m2!

Som nybegynner  vil vi anbefale å bare kjøpe 1 vinge som vil passe til alle forhold, en «allrounder». Du må ta hensyn til din vekt, forholdene som er mest vanlige der du surfer, men også og fremfor alt hvilket utstyr du skal bruke: volumet på brettet og foil-størrelse er viktige faktorer å ta i betraktning.


Jo større brettet og foil-størrelse er, jo mer kan du redusere wing-størrelse. Velg derimot en større vinge hvis brettet og foilen har mindre bæreegenskaper, slik at du kan ha mer «power» for å komme deg opp på foilen. Ideelt sett anbefales det å starte wingfoiling med en ganske store vinge, spesielt hvis du bare velger én vingstørrelse.

 

Fordelen med vingen (framfor vindsurfing for eksempel) er at du kan navigere selv om vinden er egentlig litt for kraftig da det er lett å nøytralisere kraften i vingen ved å slippe bakhånden, og deretter kun bruke bevegelsesmengden og hastigheten som genereres av folien. I tillegg tilbyr vingene generelt svært stort vindspekter.

 

Vi anbefaler at du også leser vårt innlegg om wing-størrelser.

 

slingshot slingwing V3

slingshot slingwing V3

 

 

·         HVILKEN MODELL?

Wing med håndtak

For noen år siden kom med winger med opptil 8 håndtak. Produsentene tenkte sikkert at det var bedre for å finne riktig grep i henhold til vindens styrke. Likevel var det veldig forvirrende og det gjorde også wingen tyngre. De fleste produsenter har derfor skalert ned til bare 2 håndtak.

Den siste trenden er å ha stive håndtak, i karbon for eksempel. Stive håndtak gir en mer effektiv pumping, gir bedre kontroll og mange synes også at de er mer behagelige å holde. Harde håndtak er ofte noe tyngre derimot og er mer kompliserte å produsere, noe som ofte resultere i en høyere pris også. Men det finnes fortsatt noen modeller med myke håndtak, som kan være mer komfortable. Dette er et personlig valg som du selv må bestemme.

 

Slingwing V4

 

Wing med bom

 

Duotone-wing er den første vingen som ble lansert på markedet i juni 2019 med dette patenterte bom-systemet.

Siden har flere kommet ut med wing med bom, blant annet den nye Vayu EOS.

Den viktigste fordelen med disse winger er at det er lett å plassere hendene på den stive bommen, noe som gjør det mulig å nøyaktig justere balansen i vingen eller å holde vingen med en hånd. Den andre fordelen er at spenningen på vingen kan justeres. Dermed er det mulig å redusere eller tilføye kraft til vingen, selv under navigasjon.

 

Vinge med bom gjør hele strukturen stivere enn modeller med håndtak, spesielt for store størrelser.

 

Slingshot javelin

 

·         HVILKET DESIGN?

Noen vinger har ganske tykke «leading edge», og krever mindre lufttrykk for å holde seg stive enn de som har tynnere «leading edge». Ekstra trykk kan noen ganger sette mer spenning på sømmene og redusere levetiden.

 

Noen modeller har også en mer eller mindre hul profil. Generelt har vinger med mer hul profil en tendens til å generere mer kraft. Vinger med flatere profiler kan gi bedre ytelse.

Vingedesign varierer mellom kompakte og «slanke» profiler. Fordelen med kompakte profiler er at det er mindre sannsynlig at ørene på vingen berører vannet, mens de med slankere profiler ofte har bedre ytelse.

 

Noen modeller har vinduer for å gi bedre syn, noe som er ideelt når du jiber eller tacker (2 vanlige manøvrer for å snu). Å kunne se gjennom vingen er et ganske viktig for sikkerheten. Likevel velger noen merker å ikke ha noe vindu, hovedsakelig for å få en lettere og stivere vinge, men også fordi det er enklere å pakke sammen i bagen. Vi anbefaler vinduer, spesielt hvis du pleier å seile på steder med mye folk på vannet eller der det er stor båttrafikk, men det går som regel fint å løfte vingen for å se eventuelle farer.

 

Sjekk også denne videoen som gir noen gode tips på hvordan man skal pakke vingen sammen:

 

 

 

·         HVILKEN LEASH?

 

En leash er en sikkerhetsline som er absolutt nødvendig i wingfoil. Gå aldri ut uten!

Man trenger 2 leasher for å wingfoile: én for wingen, festet til håndleddet og én for brettet som festes i ankelen eller eventuelt trapesen.

 

Det finnes 2 typer leash: den lange «surfe-modellen» i uretan som vanligvis festes til ankelen og til brettet, og coiled –  «telefon-typen» som er elastisk.

Vi anbefaler den elastiske «telefon-typen» både for vingen og brettet, fordi den ikke kommer i veien, vikler seg ikke rundt føttene eller halsen og skaper ikke motstand i vannet. 

De fleste merkene inkluderer leashen sammen med vingen, mens leash til brettet er ofte ekstraustyr, men er ingen dyr investering.

 

Mange bruker også et «leash-belte» som brett-leash, for å unngå å feste leash til brettet ved ankelen, og heller feste den til et belte rundt livet.

 

Ride Engine Hoftebelte
Ride Engine Hoftebeltet

 

 

·         HVILKEN PUMPE?

 

Pumpene som brukes til å blåse opp kiter eller SUPen din kan ofte brukes, men sjekk at munnstykke passer med vingens ventil.

Ventilsystemer er stort sett standard, men noen merker som Duotone har deres eget system.

Vi anbefaler en pumpe med trykkmåler, som gir deg mulighet til å blåse opp vingen med mer presisjon.

 

slingshot pump 3

pumpe med trykkmålerI 2024 kom Ride Engine med den perfekte elektriske pumpe. Veldig behagelig å ha wingen som blåses opp til perfekt trykk mens du tar på deg våtdrakten eller setter opp foilen!

ride engine air box
Ride Engine air box – el-pumpe

 

 

·         TRAPES ELLER IKKE?

 

Dette er et spørsmål som ofte blir stilt. Bør man bruke trapes med wing eller ikke?

Du kan lese vår artikkel om det å bruke trapes til wingfoil, men her er en kort oppsummering:

 

Når man begynner er det ikke en prioritet fordi det er relativt lett å holde vingen og man blir ikke like sliten i armene slik man bli i vindsurf eller kitesurf. Dette er et valg som du må selv ta.

 

Hvis din wingfoil-stil blir å «surfe» bølgene eller trene freestyle-triks, blir det ikke nødvendig med trapes, men trapesen vil jkelpe deg å kjøre motvind og dermed å komme fortere tilbake for å surfe flere bølger.

Derimot kan en trapes være nyttig hvis du foretrekker å kjøre «freeride» med lange strekninger og særlig hvis du skal krysse motvind. Trapes er også behagelig når vannet er kaldt og man fortsatt bruker hansker.

Ride Engine har nå utviklet en trapes dedikert til wingfoil, Vinaka, som er både lett og praktisk da man kan skyve kroken bort for å unnå å skade brettet.

Et alternativ er å bruke The Nug trapeskrok på et hoftebelte.

ride engine the nug

 

For de som er lei av å få en trapesline som dingler og slår i ansiktet mens man pumper, finnes det også Artness, som er et uttrekkbart trapeslinesystem.

Artness V2 trapesline

 

 

 

Wingfoil trapes: en bra ting eller ikke?

 

2- VELG BRETTET DITT

 

Dette kan være et vanskelig valg: trenger du å kjøpe et nybegynnerbrett, eller kan du hoppe over et trinn og kjøpe et brett for mer avanserte foilere. Denne beslutningen må virkelig ta hensyn til ditt nivå, vekt, men også forholdene på surfestedet og hva programmet er: første skritt, freeride, surfing eller freestyle …

 

Det er viktig å velge riktig brett i starten, ellers kan det føre til frustrasjon og skuffelse med sporten!

 

·         KAN JEG BRUK MITT SUP-BRETT ?

 

Du kan ta dine første skritt på et stabilt seilbrett eller SUP-brett uten foil, men gjerne utstyrt med kjøl eller stor sentral finne. Brettet bør være mellom 280 cm og 350 cm og med mye volum. Du kan også bruke et gammelt vindsurfbrett med kjøl. Dette er veldig gunstig for å lære og forstå hvordan vingen fungerer.

 

winging på et sup brett

 

Har du et SUP-brett fra før men uten sentralfinne? Ingen problem: Bestill en avtagbar finne Flysurfer Sting, som klistres under brettet ditt på 1-2-3, og som vil forvandløe ditt gammelt SUP-brett til et bra wingsurf-brett!

 

Flysurfer Sting finne

 

Hvis du ønsker å starte direkte med en foil er det fullt mulig. Du må ha et brett som er ganske kompakt og bredt, med nok volum til å enkelt løfte brettet over vannet, samtidig som den forblir enkel å styre.  Å lære direkte med foil er faktisk mer teknisk og kan virke komplisert hvis du aldri har praktisert noe foilsport tidligere (kitefoil, supfoil, windfoil …).

 

Vær forsiktig! Den største feilen blant nye vingeentusiaster er å starte på en brettmodell som ikke er stor nok.

For å starte i wingfoil, må brettet garantere deg en minimal oppdrift slik at du enkelt kan klatre på den, knele uten å miste balansen mens du holder vingen, og deretter la deg enkelt stå opp. Mindre brett med lite volum er rettet mot mer erfarne utøvere, og som gjerne allerede har en del erfaring med foil.

 

 

Vil du helst prøve først?

 

 

 

 

·         HVOR MYE VOLUM?

 

Volumet på et dedikert wingfoil-brett kan variere avhengig av wing- og foilstørrelse, samt nivået ditt. Hvis du velger å starte på en stand-up padle, skal volumet være rundt 200 l. Hvis du velger et vanlig brett utstyrt med foil, er det ideelt å starte med en relativ stabil modell på ca 120 l eller mer. Dette vil tillate deg å enkelt holde balansen på brettet og fokusere på å kontrollere vingen og foilen i kombinasjon.

 

Her er noen retningslinjer for kjøp av et wingfoilbrett:

  1. Ta utgangspunkt i vekten din: Hvis du er nybegynner, ta vekten din og legg til minst 40 for å få det perfekte volumet. Mange velger et brett mellom 120 og 140 l.
  2. Hvis du har noe erfaring med wingfoil, kan du legge til 10 eller 20 til vekten din.
  3. Hvis du er på et avansert nivå, kan du i stedet ta bort 10 eller mer fra vekten din.

 

Slingshot wing craft V2

·         HVILKET DESIGN?

 

Mesteparten av dagens wingfoil-brett er laget av epoksy og karbon og er relativt lette, mellom 4 og 7 kg, med størrelser fra 140 cm til 200 cm. Vi kommer ikke til å gå så mye i detalj på det tekniske her, men lengden, bredden, den generelle formen samt kantene og transporthåndtakene er funksjoner du skal vurdere når du velger vingefoil-brettet ditt.

 

En enkel regel å huske på er at jo mer kompakt brettet er, jo mer responsivt er det. De fleste wingfoilbrett i dag er dermed relativt korte men ganske tykke og brede, slik at man ikke mister noe av volumet ved å forkorte lengden.

 

Et annet aspekt som er lett å forstå er bredden: jo bredere brettet er og jo mer stabilt er det. For nybegynnere er det er stor fordel med stabilt brett for å komme i gang!

 

Bærehåndtak: de fleste brettene er utstyrt med et bærehåndtak midt på brettet, akkurat som for stand-up-paddebrett. På nyere wingfoil-modeller har dette håndtaket blitt fornuftig plassert på undersiden av brettet, nær foilmasten. Denne detaljen gjør det nå enkelt å bære brettet med foilen og masten pekende utover, vendt mot vinden, mens man bærer wingen med den andre armen på andre siden. Dette er en fordel for å unngå at foilen treffer vingen og lager rifter.

Det har kommet gode oppblåsbare wingfoil-brett på markedet, inspirert av teknologien som brukes til oppblåsbare SUPer. Les gjerne her om vårt syn på opplblåsbare wingfoil brett, men kort fortalt kan vi si at det absolutt er et bra alternativ. De er kanskje noe mindre nervøse enn vanlig brett, men det fungerer faktisk fint og de har en veldig stor fordel: de kan pakkes ned i en ryggsekk og enkelt tas med hvor som helst.

 

Slingshot Dart wing 7
Wingfoil brett – Slingshot wing craft –  med bærehåndtak på undersiden

 

·         FOTSTROPPER ELLER IKKE?

 

Noen brettmodeller har innebygde innlegg for 2 til 3 fotstropper. Stroppene er ofte plassert i en Y-posisjon. Fotstroppene kan for eksempel være nyttige når man «pumper» foilen for å løfte brettet.  Noen liker også fotstroppene for å kunne hoppe og gjøre tricks, mens andre synes det er lettere å surfe ned bølgene med føttene i stroppene. Andre synes at fotstropper er irriterende og wingfoiler helst uten.

 

Om du skal ha fotstropper eller ikke er fremfor alt et personlig valg. Man kan fint wingfoile uten, og for nybegynnere er det definitivt best å lære uten.

 

Et alternativ er å bruke halve stropper: de gjør at man får bedre grep på brettet uten at foten fester seg helt. Super for å få bedre kontroll uten å skade seg. Vi har testet og elsker dem !

Slingshot Half strapsSlingshot half strap 2.0

 

 

 

3- VELG DIN FOIL

 

Å velge riktig foil er svært viktig for å få en god opplevelse. De fleste produsenter har nå utviklet dedikerte foiler til wingfoiling. Disse typer foiler har et lavt sideforhold (eller aspect ratio), det vil si at deres frontvinger er korte og brede ved korden. Dette gir mer løft for å komme seg opp på foilen, men frontvingen «bærer» også mer sammenlignet med foiler som er utviklet for vindfoil eller kitefoil. Generelt gir disse mye mindre løft og er mer optimalisert for hastighet.

 

Les også: Hvilken Foil bør jeg velge?

 

 

·         HVA BESTÅR FOILEN AV?

 

En foil består av en frontvinge og en bakvinge (eller stabilisator) montert på en fuselage (eller skrog). Disse 3 delene er igjen festet til masten. Den viktigste delen er profilen, størrelsen og tykkelsen av frontvingen. Sideforholdet til vingen har en sterk innflytelse på vingens løft og oppførsel når det gjelder hastighet, stabilitet og manøvrerbarhet. Lengden på masten påvirker også hvordan du navigerer.

 

De fleste delene i en foil er utskiftbare og selges ofte separat i forskjellige lengder, høyder og størrelser. Det er da mulig å tilpasse foilen til forholdene, eller oppgradere foilen i takt med nivået ditt.

 

slingshot fwing v1 - 1

·         HVOR STOR FRONTVINGE BØR JEG VELGE?

 

Vanligvis velger Wingfoil-nybegynnere først en stor frontvinge for å kunne få et tidlig løft. En foil med stor vingeoverflate vil nemlig gjøre det mulig for deg å komme opp på foilen tidlig. For eksempel vil en foil med frontvinge med overflate på mer enn 2000 cm² være superstabil og enkel å lære med, men bli veldig teknisk når du først får bra fart.

Derimot vil en foil med en mindre frontvingeoverflate [1500 cm² og mindre) gi mindre løft og er mer teknisk og vanskelig, men vil til gjengjeld gi mer fart og er ideell for å hoppe eller med seile i sterk vind.

Vi anbefaler å velge en foil hvor det er lett å bytte frontvinge. Dermed kan du begynne med en stor frontvinge, og deretter velge en mindre vinge når du få et bedre nivå eller prøver i sterkere vind.

Skal du bare ha en frontvinge kan et kompromiss være å ha en frontvinge med en overflate mellom 1600 cm² og 1900 cm².

Dette blir uansett et personlig valg avhengig av vekten og erfaringen din.

 

Her er for eksempel litt mer info om Slingshots Infinity 99 wing, som gir masse løft og stabilitet, men som ikke er så rask. Med andre ord perfekt for nybegynnere, men man vil kanskje kjøpe et mindre frontwing i tillegg senere når man ønsker å kjøre fortere. Infinity 84 eller 76 blir da å foretrekke.

Slingshot 99 wing info
Slingshot Infinity 99 wing

 

 

Her er en liten oppsummering:

Formen, overflaten, tykkelsen, lengden og bredden på frontvingen er viktige faktorer som påvirker hastighet, stabilitet og manøvrerbarhet.

Vingprofiler med stort overflateareal = mer løft, mindre hastighet.

Tynnere vingeprofiler = mer hastighet, mindre løft.

 

I tillegg kan vi nevne at vinger med høy sideforhold (high aspect ration) er generelt tynnere og dermed mye raskere, mens de med lav sideforhold (lav aspect ration) er generelt tykkere og går derfor saktere.

 



·         HVOR LANG MAST?

 

Lengden på masten er også en viktig variabel å ta i betraktning.

En kort mast er ideell for nybegynnere, da det er noe lettere å finne balansen med en relativ kort mast (60 til 70 cm) og det er også noe mindre skummelt i starten.

 

De som har erfaring med andre foil-aktiviteter (windfoil, kitefoil eller SUP-foil) kan gjerne velge en lengre mast med en gang (70 til 90 cm). En lengre mast lar deg få mer høyde over vannet, noe som er ideelt når det er bølger eller «chop». Det er dermed lettere å unngå at foilen kommer ut av vannet eller at brettet berører vannoverflaten.

 

Les også vår artikkel om mast lengde her.

 

 

·         HVA SLAGS MATERIALE? ALUMINIUM, GLASSFIBER ELLER KARBON?

 

Karbon, glassfiber eller aluminium er de vanligste materialene som brukes for å lage en foil:

 

          Aluminium: Det er standarden for en stor del av produsentene på markedet. Ofte er masten og fuselage laget av aluminium, mens vingene er laget med karbonfiber.

          Glassfiber: Glassfiber er lettere enn aluminium, men mindre stivt enn karbon. Noen merker bruker det til å lage foil-vinger.

          Karbonfiber: Karbon gir de beste egenskapene og den beste ytelsen. Vingene er ofte laget med karbonfiber. Man kan også velge karbonmast som er mye lettere og stivere, men slike karbonfoiler er også mye dyrere. 

 

Vår beste anbefaling er å velge en aluminium-foil i starten. De er mye billigere enn karbon, og dagens aluminium-foiler er såpass gode at det ikke er verdt å betale dobbelt så mye for en karbonfoil for å lære og ha det gøy. Den største forskjellen er vekten når du bærer utstyret inn og ut av vannet.

Senere, hvis du ønsker å hoppe høyere for eksempel, kan en karbon-foil bli en god investering.

 

Man hører noen ganger at aluminium-foiler er problematiske fordi de lett korroderer i kontakt med saltvannet. Dette er ikke et stort problem i Norge da vannet inneholder lite salt. 

 

Slingshot shred sled track system
US-boks skinner

 

 

·         HVILKEN TYPE FOILBOKS?

 

Det er hovedsakelig to typer foilbokser på wingfoil-brettene:

 

          US-boks: Den består av to lange skinner med fire skruer som skrus på foilens «top plate». Dette systemet er standard for alle merker. Fordelen med dette systemet er at du kan lett justere foilens posisjon fram og tilbake. Det finnes adaptere som lar deg integrere Tuttle-foiler til US-boks og Powerplate gjør det også enkelt å feste en såkalt «plate» foil til en Tuttle-boks.

 

          Tuttle-boks: En dyp innebygd boks i brettet der foilen er skrudd fra toppen og gjennom brettet. Foilen har da en fast posisjon og sitter godt. Dette systemet er arvet fra windsurf finboks-systemer. Nyere wingfoil-brett bruker nesten ikke dette systemet lenger og bruker US-boks-systemet istedenfor.

 

Mange merker gir deg mulighet til å velge deres foil med forskjellige mast-hode, slik at du kan velge hvilken type tilkobling du ønsker.

 

 

Oppsummering:

 

Med dette har du full oversikt over de forskjellige elementene som trengs for å begynne med wingfoil. Det er mye å tenke på og mange valg å ta, men stort sett er det en slik wingfoil-pakke du trenger for å begynne:

          En wing: vi anbefaler 5 m² eller 6 m²  for norske forhold, eventuelt noe mindre på vestkysten hvor det blåser mer.

          Et brett: Ikke ta mindre enn 120 l til å begynne med. Det kan hende at du vil ønske et mindre brett senere, men i starten er læringskurven brattere med et stort brett. Wingfoiling er en ny sport og mange er interesserte. Det bør ikke være et stort problem å selge brettet ditt hvis du ønsker det.

          En foil: Velg en aluminium-foil med stor frontvinge som vil gjøre det enkelt for deg å fly.

 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har flere spørsmål, vi hjelper deg gjerne!

 

og Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev for å få de siste foil-nyhetene og tips en gang i måned !

 

 

Andre relaterte artikler

RELEVANTE ARTIKLER
OPPLÆRINGSVIDEOER
FOILBUTIKKEN

foil sport

Norges spesialisten på foiling: windfoil, wingfoil, kitefoil, wakefoil, pumpfoil, m.m.

Vårt mål er at Foil Sport skal bli en møteplass for foilere i hele Norge. Et sted hvor man kan lære, få inspirasjon, dele erfaringer, diskutere med felleskapet og handle foilutstyr. Her får du all informasjon du trenger for å trygt «fly» over vannet. Du kan leie utstyr og kjøpe utstyr fra noen av de beste merkevarene. 

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev, så får du alltid med deg de siste foil-nyhetene.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev, så får du alltid med deg de siste foil-nyhetene.

Utvalgte produkter

Foilbutikken
slingshot freestyle wyatt miller
WINDSURF
Slingshot Dart 1
WINGFOIL
KITESURF
Unifiber wingfoil pakke rimelig
PAKKER
Indiana balansebrett
DIVERSE
Kitefoil shaka
SALG

Søk blant våre produkter med søkeord:

Last ned vår gratis Wingfoil Guide!

10 sider med masse råd og tips for å velge riktig utstyr!

I tillegg vil du motta vårt nyhetsbrev en gang i måneden, med gode tips og tilbud rett i innboksen.